TDC Weekly Digest: Bitcoin Gevaarlijk dicht bij het vallen onder $10.000

Het is weer een drukke week geweest in de cryptocurrentieruimte, maar voor degenen die vooral de prijs van Bitcoin in de gaten houden is het een nogal deprimerende week geweest. De prijs van de munt heeft een wending genomen en is gevaarlijk dicht bij het terugvallen onder de $10.000 en in het bittere $9.000 bereik dat het zo lang vastzat in de tweede helft van het jaar.

Echter, er is wat meer opwinding in de DeFi ruimte als het blijft groeien – maar deze groei toont ook tekenen van crackas als sommige van de projecten worden blootgesteld als zeer dun en heel gevaarlijk. De hype rond opbrengst landbouw is een van de redenen waarom er bezorgdheid is in deze ruimte.

Er is ook wat goed nieuws in de stablecoin voorkant als dit ecosysteem ook profiteert van DeFi met 100 miljoen dollar rollen in stablecoins elke dag, is het gemeld. Maar, de gouverneur van de Bank of England heeft ook zijn gedachten gedeeld over de stablecoin ruimte en waar Bitocin in past.

Bitcoin breken tot $9.000

De grootste cryptocurrency ter wereld doorstond deze week een scherpe daling na een sterke rally die eerder meer dan $12K kostte. Bitcoin Code verandert momenteel van eigenaar bij $10.200 na zijn drastische correctie van $2.000 die het kortstondig dieptepunten van $9.990 op Vrijdag ochtend zag raken.

Om deze laatste koersbeweging te begrijpen, moet u opmerken dat BTC in een intense selloff is aangezien de mijnwerkers enorme hoeveelheden munten in de markt dumpen.

Handelaren houden nu nauwlettend de $10,5K-zone in de gaten die de afgelopen maanden als sterke macrosteun heeft gefungeerd. Een succesvolle wekelijkse sluiting boven dit niveau zou stieren in staat kunnen stellen om de cruciale $11.000 steun terug te winnen.

Ondanks de daling die in de onderstaande BTCUSD-grafiek wordt weergegeven, blijven sommige analisten en traders optimistisch dat de asset zal heropleven.

Sushi Mayhem

Leden van de cryptocurrency gemeenschap huilen ook vals nadat de anonieme oprichter van Decentralized Finance platform Sushiswap al hun $SUSHI munten heeft verkocht in wat wordt bestempeld als een exit scam.

Het hoofd van DTC Capital Spencer Noon deelde een screenshot van de transactie op Twitter die aantoont dat meer dan 2,5 miljoen $SUSHI munten werden geruild voor iets minder dan 18000 ETH-munten:

De anonieme stichter van Sushiswap, die door de alias van @NomiChef op Tjilpen gaat, is in de loop van de afgelopen uren actief geweest in een poging om zorgen over de verkoop van $SUSHI munten in hun bezit te verminderen.

De eerste Tweet van NomiChef op Zaterdag keek om het proces van de migratie van Uniswap te verklaren, die de anonieme schepper eiste alle $SUSHI tekens in de devpool zou vereisen omzetten:

 

Stabiele munten in de hoofden

Met het oog op de traditionele ruimtes staat de stablecoin-markt in het middelpunt van het gesprek met de gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, in de eerste plaats de geschiktheid van Bitcoin in de wereld van het betalingsverkeer, terwijl hij de verdiensten van het gebruik van stablecoins en digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC) in de toekomst uitpakt.

„Ik zal beginnen met crypto-assets, zoals Bitcoin, die de afgelopen tien jaar zijn verschenen. Ze hebben geen enkel verband met geld. Ze kunnen extrinsieke waarde hebben – je kunt ze bijvoorbeeld graag verzamelen, en als zodanig zijn ze een zeer riskante investeringsmogelijkheid. Hun waarde kan vrij sterk fluctueren, wat niet verwonderlijk is. Ze lijken me ongeschikt voor de wereld van de betalingen, waar zekerheid van waarde van belang is,“ zei Bailey in zijn toespraak.